Responsive image

2020Σας αποστέλλουμε συνημμένα την Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 72687/12-11-2020 (ΦΕΚ Β’ 4999), με την οποία καθορίζονται τα εξής:

 • Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων και των συνεργείων αυτοκινήτων το οποίο ορίζεται πλέον αυστηρά και για όλους μέχρι 20:30.
  Υπενθυμίζεται ότι, τα σχετικά καταστήματα δεν έχουν δικαίωμα όσο είναι, ανοιχτά να διαθέτουν τα διαρκή είδη που αποκλείονται από τους αναφερόμενους στην Απόφαση ΚΑΔ.
 • Εξαίρεση από το κλείσιμο έχει μόνο, λόγω των καταστροφών, το λιανικό εμπόριο σιδηρών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Καρδίτσας, καθώς και των Δήμων Χερσονήσου και Μίνωα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.
 • Από σήμερα το βράδυ εφαρμόζεται γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00.
  Εξαιρούνται μόνο οι λόγοι εργασίας, επείγουσας φροντίδας υγείας και εξυπηρέτησης κατοικίδιου.


Συνάντηση,επιτροπής του εμπορικού συλλόγου μας με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί.
Τα βασικά θέματα της συνάντησης ήταν:

 • Έγινε αίτημα τοποθέτησης ανεμοθραυστων στους εξωτερικούς χώρους, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  Στο θέμα αυτό δεν φαίνεται να είναι θετική εξέλιξη, ελπίζουμε όμως να εξεταστεί ξανά και να έχουμε μια σεβαστή πρόταση και λύση.
 • Στο αίτημα ετών, για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό, η απάντηση είναι ότι το Ίλιον θα λάμψει.
  Μαζί με τη στήριξη των εμπόρων στο στολισμό των καταστημάτων τους θα είναι το κερασάκι για την αλλαγή της ψυχαγωγίας όλων, όπως και του εμπορικού κόσμου.
 • Αίτημα και πρόταση μας ήταν, για τις οδούς Πάτροκλου και Φιλοκτητου να γίνουν ήπιας κυκλοφορίας, από την Πριάμου ως και Δαναων.
  Θετική προς εξέταση αυτή μας η τοποθέτηση.
 • Αίτημα για ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης με σωστό σχεδιασμό και λύσεις σε καίρια προβλήματα. Στις οδούς, από Ιφιγένειας ως Πρωτεσιλαου και Πριάμου ως Μενελάου.
  Εδώ το κοντινό μέλλον φαντάζει με ένα όνειρο μας, να πραγματοποιηθεί.
 • Και τέλος, σε συνεργασία Δήμου και επαγγελματικου επιμελητηρίου, να υπάρξουν πλήρης ενημερώσεις των εμπόρων για τρέχοντα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ελπίζουμε τα πρωτόγνωρα γεγονότα που ζούμε να περάσουν όσον το δυνατόν πιο αναίμακτα και να δούμε όλοι μαζί την ανάπτυξη της πόλης σε όλους τους τομείς.
Συνεχίζουμε και με τα προβλήματα του σήμερα.
Εμπορικός σύλλογος Ιλίου.Η εξαγγελία του πρωθυπουργού με τα νέα μέτρα δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις οικογενειακές.
Θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε μικρες και πολυ μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

Ζητάμε λοιπον ευνοϊκότερους όρους αντιμετώπισης των χρεών στην εφορία όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία ελαφρύνσεις σε ΔΕΚΟ.
Χρέη κορωνοϊού - οι σωστές εξαγγελίες σε συνδυασμό με νέες προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν οριστική λύση στα προβλήματα που διογκώνονται.
Σε όλες τις παρεμβάσεις αποτελεί μονόδρομο και δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να τις υιοθετήσει, καλό θα ήταν να το κάνει άμεσα πριν είναι αργά.

Συγκεκριμένα ζητούμε επιπλέον της σημερινής απόλυτα σωστής και χρήσιμης παρέμβασης, να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεων που δημιουργούνται εν μέσω της κρίσης και αφορούν πραγματικά πληγείσες επιχειρήσεις, σε 48 δόσεις.
Οι επιχειρήσεις που εκτάκτως και χωρίς δική τους υπαιτιότητα, έχουν αποδεδειγμένα μεγάλη πτώση τζίρου, πρέπει να μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 48 δόσεων που αφορά έκτακτες οφειλές.
Η πρότασή μας αυτή είμαστε βέβαιοι ότι θα εισακουστεί και θα βοηθήσει τα έσοδα του κράτους αφού θα εξασφαλίσει σταδιακή αποπληρωμή υποχρεώσεων που αλλιώς θα απολεσθούν οριστικά λόγω των λουκέτων.
Το σημαντικότερο είναι ότι θα εξασφαλίσει τη λειτουργία μονάδων που η κρίση έχει φέρει σε δυσχερή θέση και πρέπει να κρατήσουμε οικονομικά ενεργές χωρίς να διακινδυνεύουμε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.Στις 23:30 στο High tv συντονιστείτε και δείτε μια εξαιρετική εκπομπή !!

Απόψε στις 23:30 Πάμε Τσάρκα στο Ίλιον στο High Tv
Στο νέο μας οδοιπορικό κάνουμε τσάρκα σ' έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, στο Ίλιον.
Μια περιοχή με 71 πλατείες, χώρους πρασίνου, το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" και τον εντυπωσιακό Πύργο της Βασιλίσσης Αμαλίας.
Δοκιμάζουμε υπέροχες γεύσεις, κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στον εμπορικό δρόμο της περιοχής και γνωρίζουμε τους ανθρώπους της πόλης που έχουν διαμορφώσει τον σύγχρονο χαρακτήρα της.

Δείτε το βίντεο εδώ.Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε, θα πρέπει να ακούσει και να σεβαστεί τη γνώμη των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι θα πρέπει από εδώ και πέρα να σύρουν το άρμα της ανασύστασης της αγοράς, ώστε να βγούμε το γρηγορότερο από αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά χρόνια.
Με αυτήν την επικίνδυνη πανδημία υπάρχει επιτακτική ανάγκη, από την επομένη που θα επανέλθουμε σταδιακά στην ενεργό δραστηριότητα, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να στηρίξει ο κρατικός μηχανισμός όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Έχοντας ήδη περάσει την οικονομική κρίση της περιόδου 2008-2019.
Λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και τις γενικότερες συνέπειες που θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα, διεκδικούμε για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με προτεραιότητα σε εκείνους που το ετήσιο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει τις 12.000,00€:
Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις χωρίς χρονοβόρα διαδικασίες. (Με βάση το επαγγελματικό i-ban που δηλώθηκε πρόσφατα σε ηλεκτρονική μορφή)

 • Άμεση αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (αναστολή προθεσμιών καταβολής ΦΠΑ και ρυθμίσεων) για περίοδο 4 μηνών.
  Άμεση επανένταξη των επιχειρήσεων στο αφορολόγητο όριο(12.000,00€ προσαυξημένο κατά 3.000,00€ για κάθε παιδί) με αφετηρία το οικονομικό έτος 2019.
  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησης τους. (Είναι πρακτικά αδύνατη η επιβίωση των επιχειρήσεων με χαμηλό εισόδημα).
 • Απαλλαγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για την περίοδο Φεβρουαρίου- Μαΐου χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  Πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, συνταξιοδοτικών και υγείας από το κράτος.
  Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας η μείωση κατά 50% η καταβολή για την περίοδο αυτής.
 • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων τραπεζών για όλες τις επιχειρήσεις άνευ όρων και προϋποθέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.
  (Η αναστολή να αφορά όλα τα χαμηλά εισοδήματα, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους - συνταξιούχους και το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους)
 • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς την ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τον Σεπτέμβριο.
  Όσο διαρκούν τα μέτρα καραντίνας να μην υπάρξει καμία χρέωση σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
  Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης( κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών) που βρίσκονται σε εξέλιξη η έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς το Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές, κλπ, μέχρι το τέλος του χρόνου.
 • Απαλλαγή όλων των επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις (κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήριο, πωλητές/παραγωγοί λαϊκών αγορών).
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Έξι μηνών χρηματοδότηση κατά 50% για τις ασφαλιστικές εισφορές σε όσες επιχειρήσεις δεν μειώσουν προσωπικό.
 • Την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, με ταυτόχρονη μείωση 40% του ΕΝΦΙΑ όσων ιδιοκτητών συμμετέχουν σε αυτό το μέτρο και για τα αντίστοιχα ακίνητα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Μετά τιμής
Εμπορικός συλλογος Ιλίου
Προς υπεύθυνους NOVA.
Σίγουρα πρώτο μέλημα είναι η υγεία όλων.
Όμως σαν σύλλογος και εκπρόσωποι των συναδέλφων μας, ζητάμε τη στήριξη της εταιρίας σας.
Στήριξη που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της πόλης μας να σταθούν όρθιες, αφού πρέπει να περάσουμε άλλη μια δοκιμασία.
Όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες πρέπει να ανταποκριθούμε σε έξοδα χωρίς έσοδα.
Σας ζητάμε να μην υπάρξει καμία χρέωση και καμία οικονομική υποχρέωση για όσο χρονικό διάστημα οι επιχειρήσεις μας επηρεάστηκαν από τον τον κορονοιο και κυρίως δεν λειτούργησαν.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου.Προς Κ. Δήμαρχο και λοιπών υπευθύνων,
Σίγουρα πρώτο μέλημα είναι η υγεία όλων.
Όμως σαν σύλλογος και εκπρόσωποι των συναδέλφων μας, ζητάμε τη στήριξη του Δήμου.
Στήριξη που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της πόλης μας να σταθούν όρθιες, αφού πρέπει να περάσουμε άλλη μια δοκιμασία.
Όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες πρέπει να ανταποκριθούμε σε έξοδα χωρίς έσοδα.
Σας ζητάμε να μην έχουμε καμία χρέωση δημοτικών τελών και καμία χρέωση για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, για όσο χρονικό διάστημα οι επιχειρήσεις μας επηρεάστηκαν από τον τον κορονοιο.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου.Καλούμε την κυβέρνηση να μας προστατεύσει!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΩΡΑ!!!
Ή μένουμε σπίτι ή πάμε για ψώνια!! και τα δυο μαζί δεν πάνε!
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατευτούμε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας!!
Καλούμε τους υπεύθυνους να μας ακούσουν και να μας προστατεύσουν!!! Αγαπητοί συνάδελφοι μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού προτείνουμε το προαιρετικό κλείσιμο των καταστημάτων για το καλό όλων και ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει τα ανάλογα μέτρα, έπειτα από την τεράστια οικονομική καταστροφή που θα πλήξει τους εμπόρους από την επιδημία !

Με εκτίμηση,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΛΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣΤο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ιλίου και το σύνολο των αντιδημάρχων.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με σωστό διάλογο ,παρ'όλο τις οποίες αντιπαραθέσεις εκατέρωθεν.
Ο Κ. Ζενέτος έθεσε τις βάσεις του στη κουβέντα και αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που σκέφτεται να πραγματοποιήσει στο κέντρο του Ιλίου, όπως και στην περιφέρεια της πόλης.
Ο δρόμος της συνεργασίας είναι ανοιχτός καθως προτάσεις ιδέες και παράπονα έγιναν γνωστά.
Μένει η δράση, η συνέχεια στη προσπάθεια και η εφαρμογή στη πράξη των όσων όλοι μαζί θα κάνουμε.


Κατασκευή Ιστοσελίδων


2019Οι σοβαρές εξελίξεις με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Είναι ανάγκη άμεσα να οργανωθούμε καλύτερα για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.
Οι εξελίξεις το προηγούμενο διάστημα ήταν ραγδαίες. Οι περιφερειακές αρχές και οι κυβερνήσεις διαχρονικά θεωρούν ότι το σκουπίδι είναι χρήμα. Βάζουν πάνω απ’ όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς να λογαριάζουν την ανθρώπινη υγεία, ακόμη και τη ζωή. Καταδικάζουν μια τεράστια περιοχή όπως η Δυτική Αττική σε χρόνια υποβάθμιση.
Πρόσφατα αποφάσισαν, όχι μόνο να επεκτείνουν το ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά να προχωρήσουν επί της ουσίας στην κατασκευή μιας τεράστιας χωματερής δίπλα στο οικισμό Γεννηματά, σε απόσταση αναπνοής από τις εργατικές κατοικίες. Ταυτόχρονα θέλουν να μετατρέψουν παλιά λατομεία, όπως του Μουσαμά, πίσω από την Πετρούπολη, σε χώρο ταφής υπολειμμάτων.

ΞΕΣΙΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.
Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΟΥ καλεί τα μέλη του στη σύσκεψη των μαζικών φορέων και των σωματείων της περιοχής, τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 19:30 στο πνευματικό κέντρο Πετρούπολης Μπουμπουλίνας 59 και Αθανασίου Διάκου.Εν όψη της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, που είναι έτοιμο προς ψήφιση, το ΔΣ του συλλόγου μας αποφασίζει να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που καλεί η ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας) και που θα πραγματοποιηθεί τη μέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Παλεύουμε για:

 1. Κατάργηση του νόμου που επιβάλει φορολόγηση από το πρώτο Ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12000 Ευρώ. Προσαυξημένο κατά 3000 Ευρώ για κάθε παιδί.
 2. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
 3. Κατάργηση του τέλους επιτηδευματία και τον ΕΝΦΙΑ.
 4. Καμία κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού για εισοδήματα κάτω των 12000 Ευρώ.
 5. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.
 6. Ακατάσχετο λογαριασμό για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12000 Ευρώ.Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου ενημερώνει τον κόσμο του Ιλίου, σχετικά με την εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο Ιλίου στις 17 Απριλίου, με θέμα το φορολογικό.
Η συμμετοχή μας σε αυτή έγινε δεκτή μετά από προτροπή του προέδρου του επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για ενημέρωση του κόσμου για το φορολογικό.
Καμία άλλη διάθεση από μέρους μας ,να φανεί προς τα έξω ότι πατρονάραμε κομματική εκδήλωση.Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου σας καλεί την 17η Απριλίου 2019 και ώρα 18:30 στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου (Κάλχου 48 - 50), όπου θα λάβει χώρα ομιλία με θέμα "Οι φόροι σκοτώνουν", η οποία θα αφορά σε ζητήματα φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά.
Το θέμα της ομιλίας θα αναπτυχθεί από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βουλευτή Β' Αθηνών / Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής ΝΔ, τον κ. Γιώργο Αυτιά, Δημοσιογράφο - Οικονομολόγο, τον κ. Δημήτρη Τσάγκαρη, Οικονομολόγο - Φοροτεχνικό και τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου ΙλίουΣας Ευχαριστούμε όλους που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.
Είμαστε περίπου ενα χρόνο στη διαχείριση του συλλόγου και στόχος μας είναι να γίνουμε περισσότεροι και πιο δυνατοί.
Αφιερώσαμε πολύ χρόνο για την οργάνωση του συλλόγου και πλέον είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Θέλουμε να γίνουμε ομπρέλα των εμπόρων της πόλης μας.
Θέλουμε να τους εκπροσωπούμε με αξίες και να μπορούμε να τους στηρίξουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Η συνεργασία με τον Δήμο μας είναι σε καλό βαθμό αλλά χρειάζεται να ακούσει προσεκτικά τα θέλω μας για το καλό όλων μας.
Επίσης ευχαριστούμε και τις λοιπές παρατάξεις για τις συμβουλές, τις ιδέες και τις προτάσεις που ανταλλάσσουμε.
Πρέπει να είμαστε, όσο γίνεται, μαζί σε αυτήν την προσπάθεια.
Πρέπει να γίνουν αλλαγές
Πρέπει να γίνουν προτάσεις και πράγματα
Πρέπει να γίνουν άμεσα καίριες κινήσεις
Για όλα αυτά θα είμαστε εδώ
Θα προσπαθούμε
Με σεβασμό στους θεσμούς, στη πόλη που αγαπάμε και εργαζόμαστε, και σε όσους εργάζονται για όλα αυτά.
Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι χωρίς την δική σας οικονομική στηρίξει ο σύλλογος δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Για αυτό έχουμε λαχειοφόρο με πολλά δώρα.
Καλή σαρακοστή και στην γενική συνέλευση θέλω να είμαστε όλοι εκεί.Ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Εξ.Συλλογο Η Εθνική Εστία πραγματοποιούν ένα παιχνίδι ευρηματικό, ανατρεπτικό που εμπεριέχει σπαζοκεφαλιές, γρίφους, καλλιτεχνικές δραστηριότητες , πλοηγήσεις και ότι άλλο έρθει στο μυαλό των διοργανωτών, θα προσφέρει μια άκρως εορταστική νότα στην πόλη μας την καρναβαλική περίοδο.

Δημιουργήστε την ομάδα σας, κάντε εγγραφή στο παιχνίδι και ελάτε να διασκεδάσουμε, να κάνουμε καινούργιες παρέες, νέες γνωριμίες, να συνεργαστούμε και να ανακαλύψουμε παρέα τον Κρυμμένο Θησαυρό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ηλεκτρονικά στο thisaurosilion@gmail.com και σε διαμορφωμένο περίπτερο στο κέντρο της πόλης στις 28/2.Με αφορμή τα ειδοποιητήρια πληρωμών που λαμβάνουν οι καταστηματάρχες στο Ίλιον από πολλές εταιρείες εμπλεκόμενες στα πνευματικά δικαιώματα με δυσθεώρητα ποσά, σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, από κοινού με τον νομικό μας σύμβουλο κ. Αυγουλά, έχουμε ξεκινήσει σειρά εντατικών συναντήσεων με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να διευθετηθεί το θέμα.
Μέχρι να σας ενημερώσουμε για νεότερα, παρακαλούμε να παγώσετε για λίγες μέρες τις διαδικασίες εξόφλησης των εταιρειών αυτών και να μας αποστείλετε ήδη πληρωμένα τιμολόγια των ετών 2017-2018-2019, ώστε να έχουμε καλύτερη καταγραφή του προβλήματος και να προβούμε σε συνολική λύση.
Στόχος μας παραμένει η σταθερή και μόνιμη λύση στο πρόβλημα για κάθε έτος, με προκαθορισμένα εύλογα ποσά και συλλογικές συμβάσεις.
Σε κάθε περίπτωση παλεύουμε να βάλουμε φρένο στις αδικαιολόγητες αυξήσεις που έχουν παρατηρηθεί.
Τέλος, για τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη ενημέρωση όλων, σας καλούμε να μας αποστείλετε με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα ή με e-mail, το κινητό σας τηλέφωνο, το e-mail σας, ονοματεπώνυμο και το κατάστημα που εκπροσωπείτε, για την ενημέρωση του αρχείου μας.Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου κάνει μια νέα αρχή μπαίνοντας στο χώρο της τεχνολογίας και του Internet κατασκευάζοντας μια σύγχρονη ιστοσελίδα που μπορεί να προβληθεί από όλες τις συσκευές καθώς και μια εφαρμογή με σκοπό τη διαχείριση του συλλόγου αλλά και την προώθηση των καταστημάτων της περιοχής, μέσα από τις προσφορές και τη διαδραστικότητα με τους καταναλωτές.

Κάθε επιχείρηση μέλος του Εμπορικού Συλλόγου μπορεί αν το θελήσει να βρίσκεται στο OnLine μητρώο με τις επιχειρήσεις του Δήμου Ιλίου.
Με μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση μπορεί να έχει πρόσβαση στις πλήρεις δυνατότητες της εφαρμογής, που περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 • Προβολή όλων των θεματικών ενοτήτων της σελίδας.
 • Δυνατότητα τροποποίησης των στοιχείων της επιχείρησης.
 • Δυνατότητα ανάρτησης προσφορών.
 • OnLine ψηφοφορία.
 • Αποστολή παραπόνων ανώνυμα ώστε ο εμπορικός σύλλογος να τα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς.
 • Ειδικό σήμα για την βιτρίνα της επιχείρησης.
 • Σε συνέχεια της προσπάθειας για τεχνολογική εξέλιξη στο Δήμο Ιλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με την εταιρία BlueHost.gr προσφέρει στους καταστηματάρχες που είναι εγγεγραμμένα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, τη δυνατότητα δημιουργίας mini ιστοσελίδας για το κατάστημά τους, η οποία θα αποτελείται από κείμενο 500 λέξεων, λογότυπο, 5 φωτογραφίες, χάρτη, στοιχεία επικοινωνίας, webpush notification. Με κόστος μόνο 50,00€+Φ.Π.Α. / έτος αποκτάτε τη δική σας ιστοσελίδα εύκολα και άμεσα.

  Παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα προώθησης για να ενημερωθείτε πλήρως για τις διαθέσιμες συνδρομές, τα οφέλη και τις δυνατότητες της εφαρμογής και της ιστοσελίδας.

  Για ερωτήσεις σχετικά με το Σύλλογο παρακαλώ καλέστε στο 6949977773
  Για ερωτήσεις σχετικά με τη μίνι ιστοσελίδα ή την εφαρμογή του συλλόγου καλέστε στο 6937016778.
2018


placeholder image

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου, με αφορμή τα πρόσφατα ειδοποιητήρια πληρωμής που μοιράστηκαν σε καταστήματα της πόλης μας από τον Οργανισμό Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση», ενημερώνει τα μέλη του ότι δια μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Ευάγγελου Γ. Αυγουλά & Συνεργατών, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τον ως άνω οργανισμό για Συλλογική Συμφωνία και ευνοϊκότερους όρους πληρωμής, συλλογικό αμοιβολόγιο και οριστική νομική διευθέτηση του θέματος με ισχύ της έγγραφης συμφωνίας μας για κάθε έτος.

Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, παρακαλούμε αφενός να παγώσετε προσωρινά την εξόφληση των σχετικών ειδοποιητηρίων πληρωμής και αφετέρου να αποστείλετε ένα αντίγραφο κάθε απογραφικού / ενημερωτικού δελτίου που τυχόν έχετε λάβει, στο Δικηγορικό Γραφείο Ευάγγελου Αυγουλά & Συνεργατών είτε με φαξ στο 210-2696618, είτε σκαναρισμένο με e-mail στο info@avgoulas.gr προκειμένου να αποκτήσουμε συγκεκριμένη και σφαιρική εικόνα του προβλήματος για την πόλη μας.

Διευκρινίζουμε ότι το ως άνω Δικηγορικό Γραφείο έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την εκπροσώπηση του Συλλόγου μας για την ολοκλήρωση της σχετικής συλλογικής συμφωνίας μας με τον Οργανισμό «Αυτοδιαχείριση».


placeholder image

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα έχει μπει στην τελική ευθεία και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου θα ήθελε να σας ανακοινώσει ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό.
Τα καταστήματα που θα συμμετέχουν θα λάβουν έως 2000€ (όχι μετρητά) για την τεχνολογική ανάπτυξη τους.
Συγκεκριμένα θα δοθούν επίπεδες τηλεοράσεις που θα τοποθετηθούν στις βιτρίνες των καταστημάτων για να μπορούν να προβάλουν τα καταστήματα τα προϊόντα και τις προσφορές τους.
Για λεπτομέρειες του προγράμματος παρακαλώ να επικοινωνήσετε στο 6947828100 με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Σιδηρόπουλο Χρήστο.


placeholder image

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου πάντα πιστός στις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά την εκλογή του, προχωράει σε συνεργασίες για την κατάρτιση των μελών του Συλλόγου στις νέες τεχνολογίες.
Σας παραθέτουμε την απάντηση στη πρόταση συνεργασίας που λάβαμε από το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ Α.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,
Ο φορέας μας σας προτείνει συνεργασία σχετικά με το πρόγραμμα ΛΑΕΚ για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις, σας ενημερώνουμε ότι βάση της υπ’ αριθμ. 3640/85/23.10.2018 απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων, απαιτείται εκ νέου απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα σας για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και η ανάθεση της υλοποίησης στο ΚΕΚ μας.
Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να λάβουν μέρος εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις (1 – 49 εργαζόμενοι) για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά 0,24% για το έτος 2018 -2019.
Η υλοποίηση των προγραμμάτων μπορεί να διεξαχθεί σε χώρους όπως ορίζει η εγκύκλιος.

Η ΑΠΟΨΗ Α.Ε. αναλαμβάνει να υλοποιήσει τα προγράμματα κατάρτισης και δεσμεύεται σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων για τα παρακάτω:

 1. Τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
 2. Την κατάρτιση των ωρολογίων προγραμμάτων σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες μας.
 3. Την επιλογή καθηγητών.
 4. Την παροχή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού.
 5. Την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής (Η/Υ, Projector κ.λπ.).
 6. Τη χορήγηση πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
 7. Τη Διοικητική παρακολούθηση του Προγράμματος.
 8. Την υποβολή φακέλων ένταξης, υλοποίησης και αποπληρωμής.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 40 ωρών και οι καταρτιζόμενοι που θα συμμετέχουν θα λάβουν αποζημίωση για έξοδα διατροφής και μετακίνησης το ποσό των 5€/ώρα κατάρτισης.
Το μέσο ωριαίο κόστος του προγράμματος κατάρτισης ανά καταρτιζόμενο ορίζεται σύμφωνα με την εγκύκλιο στο ποσό των δεκατεσσάρων Ευρώ (14,00) και περιλαμβάνει: έξι Ευρώ (6) ως ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο, που αφορά τις δαπάνες υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης.
Πέντε Ευρώ (5) ως ωριαία αποζημίωση σίτισης και μετακίνησης ανά καταρτιζόμενο.
Τρία Ευρώ (3) ως ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο για τη διαχειριστική υποστήριξη του προγράμματος κατάρτισης.
Στην περίπτωση που το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται σε συνεργασία με αντίστοιχο φορέα εκπροσώπησης των εργαζομένων – Εργατικό Κέντρο – το μέσο ωριαίο κόστος υλοποίησης του προγράμματος, αυξάνεται κατά ένα ευρώ και πενήντα λεπτά (1,50) την ώρα.
Η καταβολή των εξόδων διατροφής και μετακίνησης στους καταρτιζόμενους γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ.
Ελπίζοντας πως θεωρείτε ωφέλιμη για τα μέλη σας αλλά και τον φορέα σας την πρότασή μας αναμένουμε την απάντησή σας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σα για κάθε απαιτούμενη λεπτομέρεια ή διευκρίνιση.


Μπλέ Κάδοι Ανακύκλωσης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου παρακαλεί όλους τους εμπόρους των καταστημάτων του Δήμου μας να διπλώνουν τις χάρτινες κούτες πριν τις τοποθετήσουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Ο χάρτινες κούτες έχουν παρά πολύ μεγάλο όγκο οπότε με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου,
έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να εξυπηρετηθούν και να διατηρηθεί η όμορφη εικόνα του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.


placeholder image

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου ανακοινώνει την έναρξη 10 ήμερου προσφορών από την 1η έως την 10η Νοεμβρίου 2018.
Την Κυριακή 05/11/2018 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά προαιρετικά από τις 11:00 έως τις 18:00.
Μένω στο Ίλιον, Στηρίζω τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής μου, σέβομαι την περιοχή μου.

Παρακαλώ διαβάστε τη σχετική νομοθεσία σχετικά με τις εκπτώσεις.
placeholder imageplaceholder image Αίτηση προς τον δήμο Ιλίου:
Αρ πρωτοκόλλου 38765-25/10/2018
Αίτηση: Εορταστική Φωταγώγηση πλατειών και οδών.
Η αίτηση αναγράφει:
Σας παρακαλούμε να φωταγωγηθούν οι εμπορικοί δρόμοι και πλατείες όχι μόνο στην κεντρική πλατεία μας και Δημαρχείο αλλά και στους πεζόδρομους της πόλης όπως και οι οδοί Μενελάου ως Πριάμου πλατεία Άλσος (Αγαμέμνονος), Ρίμινι, Παλατιανής, Αγ. Φανουρίου κλπ τα εμπορικά καταστήματα έχουν παραπονεθεί για τον εορταστικό στολισμό όπου είναι ελλιπής.
Σε όποια τοποθέτηση σας σκεφτείτε με ποιόν τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε έτσι ώστε να φωταγωγηθεί η πόλη ΟΛΗ και όχι μόνον το κέντρο για να αναγεννηθεί η αγορά στις γειτονιές και ο στολισμός να είναι έγκαιρος !!!
Με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ.
Εμπορικός σύλλογος Ιλίου.Χρόνια πολλά Έλληνες
Σε αυτή τη σημαντική για το έθνος εορτή παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Δήμου Ιλίου όλα τα μέλη του εμπορικού συλλόγου.
Κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων εκπροσωπώντας όλους τους εμπόρους.
Σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει όλοι μας να δίνουμε το παρόν δείχνοντας το πνεύμα της ενότητας και της αλληλεγγύης!

placeholder image placeholder image placeholder imageΜε αφορμή τη συνέλευση του συλλόγου μας θα θέλαμε να θέσουμε μια σειρά από ζητήματα που θεωρούμε σαν παράταξη ότι καίνε τους συναδέλφους.

Πλειστηριασμοί για χρέη προς τους δήμους από 500 Ευρώ.

Άμεσα συνάντηση με το δήμαρχο, ζητώντας του να μην αποστείλει ο δήμος Ιλίου κατασχετήρια για χρέη των δημοτών – αυτοαπασχολούμενων χαμηλού εισοδήματος (ανέργους – πολυτέκνους κτλ.) στην εφορία. (Σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετείχε).

100 – 120 δόσεις, Ασφαλιστικό

Επειδή το ζήτημα του Ασφαλιστικού απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων ποικιλοτρόπως (χρέη προς το δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, 120 δόσεις, εξωδικαστικός συμβιβασμός, συνταξιοδοτικό, προσαυξήσεις, περίθαλψη στην υγεία) προτείνουμε: Συνάντηση – Γενική Συνέλευση τον Σεπτέμβρη και εκεί να πάρει θέση ο σύλλογος για όλα τα ζητήματα του ασφαλιστικού εκτενέστερα, και να αποφασίσει τότε για τον τρόπο που θα το παλέψουμε.

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Έχουμε ήδη προβεί σε συνάντηση με προγραμματιστή έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή ιστοσελίδας του συλλόγου έτσι ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη προβολή του.

Συμμετοχή στην ΟΦΣΑ

Αποφασίστηκε από το σύλλογο η συμμετοχή στην τοποθέτηση της ΟΦΣΑ για τις 31/10/2018.
 

Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου,   Νέστορος 126, Ίλιον,  6949977773
Κατασκευή ιστοσελίδας και φιλοξενία από BlueHost.gr